De aanleiding voor Sailor meets Sailor

"de Whitbread round the world en Volvo Ocean race zeilersmeeting"

in Colijnsplaat heeft verschillende beweegredenen.

Voor de Yachtclub is 2009 een bijzonder jaar.

De Yachtclub bestaat 27 jaar, wat op zich niet zo een bijzonder feit is, maar wel als je weet dat “Van de Plasse Horeca” dit jaar 50 jaar bestaat en de Yachtclub daar een onderdeel van is. Jaap en Suus van de Plasse begonnen in 1959 in Domburg hun eerste horecabedrijf.

Nu zijn we druk bezig om een droom waar te maken. Jacolien heeft al jaren lang de wens en het idee om een Whitbread round the world en Volvo Ocean race zeilersmeeting te houden. Het was in eerste instantie gepland na de terugkomst van de beide ABN-AMRO schepen in 2006 een forum te vormen met oud (ex) Whitbread round the world en Volvo Ocean race zeilers, zodat de watersporters van de Oosterschelde vragen kunnen stellen en discussiëren met de voormalige en heden ten daags topzeilers.

Maar na het tragische overlijden van Hans Horrevoets  die veel aanwezig was in de Yachtclub na wedstrijden en voer voornamelijk de Goofie’s race op de HOLMATRO, werd dit allemaal niet verder uitgewerkt.

Nu we een aantal jaren verder zijn en de Volvo ocean race editie 2008-2009 deze zomer is gefinisht, is het een mooi moment om de vele oud (ex) Whitbread round the world en Volvo Ocean zeilers die de laatste jaren met de Goofie’s race mee hebben gevaren en heel wat gezellige uurtjes hebben door gebracht aan de bar van de Yachtclub uit te nodigen voor een weekend op de jachthaven van Colijnsplaat.

Na nu al een paar maanden van voorbereiding en vele gesprekken is er een datum gepland voor de Whitbread round the world en Volvo Ocean race zeilersmeeting
Er is gekozen voor zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2009. Alle grote nationale en internationale zeilwedstrijden zijn dan geëindigd en wij hopen dat zeilers van de lage landen de weg naar Colijnsplaat weten te vinden.
We werken aan een programma om het weekend invulling te geven.
Op zaterdag 31 oktober starten we met een gezamenlijk ontbijt voor genodigden van 9.30 uur tot 10.45 uur, de meeting wordt om 11.00 uur officieel geopend door de Commissaris van de Koningin in Zeeland, Mevr. Karla Peijs, aansluitend willen wij de andere gasten ontvangen.
Presentatie van de verschillende zeilers ondersteund met exclusieve beelden uit het privé bezit van de Whitbread round the world en Volvo Ocean race zeilers.
Gelijktijdig zitten de andere Whitbread round the world en Volvo Ocean race zeilers in een forum om de altijd al brandende vragen te beantwoorden.
Zondag 1 november staat in het teken van een dag op het water.
Op de Oosterschelde zijn die dag verschillende top boten te bewonderen, o.a. enkele Swan’s 42 en mede hun concurrenten in de IRC en ORC 1 en 2 klasse, we hopen ook enkele V60’s ( PLEOMAX ) of V70’s naar Colijnsplaat te krijgen.
Wat we wel weten dat er met 2 eXtreme 40’s op de Oosterschelde wordt gevaren die dag.