De organisatoren van het evenement zijn Jacolien de Waard–van de Plasse en Kees Saaman.

Jacolien de Waard–van de Plasse ( geboren in Yerseke ) is sinds 7 april 1982 uitbaatster van Yachtclub Colijnsplaat. Jacolien komt uit een echte horecafamilie. Haar vader en moeder hadden jarenlang restaurant “De Zandkreek” in de Hoofdstraat van Kortgene waar zij vele jaren werkte en was eigenaresse van restaurant “De Waardin” in Kortgene.

Kees Saaman ( geboren in Wolphaartsdijk ) is vanaf 20 mei 1984 de kok van de Yachtclub. Hij bracht veel vakantie’s van zijn jeugd door op Noord-Beveland bij zijn Opa en Oma de Smit - Platschorre aan de Kaaidijk in Kortgene en woont sinds 1989 in Colijnsplaat.

Kees heeft voor de zusjes van Jacolien in Amsterdam in hun restaurant “Rivercafé” de Zeeuwse avonden verzorgd met o.a. Oesters, mosselen, garnalen en zijn specialiteit “Sliptongetjes”.